Elsevier

Tropisch tafelen

 

HOTSPOT / Soso – Zoetermeer

Knalgroene plantjes, strakke houten stoelen en tafels, warme verlichting en vrolijke latin-muziek op de achtergrond: wie Soso binnenloopt, waant zich direct in een exotisch Zuid-Amerikaans oord. Precies wat Brigitta Kraal (46) voor ogen stond toen ze haar restaurant opende: ‘Ik wilde een oerwoudgevoel creëren.’

Kraal, van Surinaams-Javaanse afkomst, omschrijft Soso als een Zuid-Amerikaans restaurant met Surinaamse inslag. In de praktijk betekent dat: op de kaart Braziliaanse klassiekers als picanha (steak) en caipirinha’s, cocktails op basis van rum, limoen en suiker. Uiteraard ontbreken de Argentijnse T-bonesteaks niet. De Surinaamse touch blijkt op verscheidene manieren: ten eerste in gerechten als roti en pom: een populaire ovenschotel. ‘Maar net zo belangrijk als de gerechten is gastvrijheid,’ zegt Kraal: ‘Iedereen is hier welkom. We houden de prijzen ook bewust laag.’

Fijne bijkomstigheid is dat de Surinaamse keuken groot belang hecht aan enorme porties: wie een T-bonesteak (€ 21,50) bestelt, krijgt er een van 400 gram. Wat kan een mens zich nog meer wensen in de jungle?

https://www.elsevierweekblad.nl/cultuur/achtergrond/2017/10/tropisch-tafelen-109169w/